Esdeveniments

Durant tot el curs, al CP Es Vivero utilitzem les festes del calendari escolar com a un moment per treballar, compartir, col·laborar, de forma diversificada, per cicles, per interessos, i tractem d'obrir les portes i mostrar els resultats d'una feina pensada, i elaborada.Incorporem a la vida de l'Escola aquelles festes del calendari tradicional que ajuden als nens a integrar-se en la cultura d'on resideixen i a assumir els trets característics de la pròpia identitat. També englobem en l'àmbit de les festes i tradicions el conjunt d'activitats pedagògiques que serveixen per sensibilitzar i potenciar aspectes claus del nostre projecte educatiu: concerts, concursos de postals, sortides...En cada una d'aquestes activitats es procura considerar la globalitat de la persona i educar el pensament, la sensibilitat i la sociabilitat.



Les verges

La nit del 20 al 21 d’octubre es celebra la Revetla de Verges és una de les tradicions de galanteig més antigues de l'illa de Mallorca i es celebra en moltes poblacions de la mateixa forma. Es tracta d'una celebració espontània que realitzen determinats grups de joves que van de casa en casa acompanyats per la banda de música a cantar cançons populars a les seves enamorades, a qui també regalen clavells. A aquestes sortides les anomenen serenates i tenen un component picaresc. A canvi de la visita, les joves els ofereixen bunyols, vi dolç i llepolies.



Els bunyols

La festa havia estat molt més popular que no pas ara i en l’actualitat tant als pobles com a Ciutat de Palma, la festa es conserva al voltant de la tradició de fer bunyols. N’hi ha de dos tipus, els bunyols de vent i els bunyols farcits. La majoria es fa aquesta pasta fregida se’ls fa a casa, però en la majoria de casos es compren als forns.



Demà són les Verges;
tothom ha d'anar,
a dins les alzines,
bunyols a menjar.


A l'escola celebrem aquesta festa fent els bunyols amb els nins, regalant clavells i cantant cançons.





Festa de Nadal

Festa molt tradicional on cada any es realitza un festival de nadales i un concurs on premiem les millors postals realitzades pels nins, que despres regalaran a la familia. Aixi mateix tot el centre participa en l'engalanament del centre




El teatre també ens acompanya en algunes celebracions.










Dia de la Pau

El Dia escolar de la No-Violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).



Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

* Sensibilitzar que la pau és molt més que l'absència de guerres i baralles.

* Conèixer i familiatzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.

* Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.

* Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.

* Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.


Al centre realitzam activitats com: escriure contes relacionats amb valors, cercar i aprendre cançons que parlin de la pau, jugar jocs no competitiu, fer una garlandes amb desitjos per la pau, fer un recull de noticies relacionades amb l’amistat i les bones accions, escriure poemes, rodolins, o auques relacionades en la pau, i escriure el propi somni de PAU.



Carnestoltes

Durant els mesos de març i abril preparant l’arribada de la Setmana Santa amb la Jaia Corema. Així aprenent cançons i poemes sobre ella i sobre el rei Carnestoltes que també ens visita cada any. A disfresar-se toca i a fer una volta pel barri, i despres a berenam coques que han fet els pares.




Torrada de Sant Sebastià

Entorn al 20 de gener, a palma es celebra la festa del seu patro: Sant Sebastià. Ho celebram fent una torrada al pati, ballant cançons, cantant glosses i fent unes caretes de dimonis i decorant l’escola amb dibuixos i altres motius relacionats amb aquesta festa tan importants a la nostra comunitat. Aquí teniu algunes fotografies del dia de la festa.




Fira del Llibre

És un dia especial, en el que entre llibres i roses descobrim la màgia de Sant Jordi amb els llibres com a protagonistes. Aquest mati, els alumnes més grans munten una parada de venda de llibres de segona mà per ajudar a financiar el viatge de fí de curs. També traurem les biblioteques d'aula al pati, llegirem contes i farem punts de llibre.




Gastronomia en Pascua

Com que no podem oblidar-nos de la cuina tradicional de mallorca, els crespells són els nostres protagonistes. És un dia de molta de molta activitat. Ja de ben mati ens posem a preparar la pasta, després li donem les formes més divertides i a enfornar. Després del pati ja estan llestos per tastar-los. Però tranquils, que també guardem uns quants pels pares, que també s'ho mereixen.



Fí de curs

Acaba un curs i cal celebrar tots els esforços fets durant l'any amb dia de diversió ben merescut. L'oferta es variada: cinema, platja o jocs d'aigüa i castell inflable.