dimecres, 5 d’octubre del 2011

Aturada pedagògica


Durant les primeres setmanes d’aquest inici escolar hem assistit a tot un seguit d'actuacions per part del govern dirigides cap a un empitjorament de l’educació a les Illes Balears, precaritzant encara més aquest servei públic. S'estan prenent mesures que afecten de manera negativa a la qualitat d’atenció a l’alumnat, que creix any rere any, i a les seves famílies; elimina professionals que no fan més que incrementar les dades de l’atur; augmenta la càrrega lectiva del actuals; elimina serveis educatius dirigits a evitar el fracàs escolar; i a dia d’avui, queden pendents de pagament les ajudes per material escolar, així com les beques de menjador escolar i transport.

Som plenament conscients de la situació actual a la que ens enfromtam, però creiem que sectors com sanitat, educació i pensions haurien d’esser els últims on realitzar retallades.

L’educació és una eina fonamental per superar la crisis actual, i com a servei públic ha de garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats pels infants.

Per aquest motiu, aquest dimecres 5 d'octubre el col·legi públic Es Vivero s’adhereix a una proposta de l'IES Josep Maria Sureda i Blanes i altres, amb una aturada pedagògica de 10 minuts a les 12'15 del matí per llegir un manifest en contra de les retallades a l’educació.